Om Wagyu

Isleholm Wagyu



Wagyu´s historie



Wagyu betyder "japansk kvæg" og udtales wa-gu. Wagyu kvæg kan spores tilbage til det andet århundrede. Her tjente Wagyu kvæg primært som trækdyr. Fra 1635 til 1838 beordrede Shogunén at kød fra fire benede væsener ikke måtte spises. Geografisk isolation resulterede bl. a. i verdens mest eftertragtede kød. Ligesom exportforbud forhindrede Wagyu kvæg i at komme ud af Japan. Men i 1994 lykkedes det at få en større flok ud af Japan.


Navnet Wagyu henviser til flere kvæglinier, som er genetisk disponeret for intens marmorering og for at producere en høj procentdel af umættet fedt. Kødet fra Wagyu kvæg er kendt verden over for sin marmorering samt øgede spisekvalitet gennem en naturligt forbedret smag, mørhed og saftighed, og dermed en høj markedsværdi og højt værdsat for deres rige smag. 


I flere områder af Japan, har Wagyu også områdets navn. F.eks. Kobe, Mishima, IMO og Sanda. Køer herfra producerer nok den fineste oksekød i verden. Kobe kød er vel det mest kendte varemærke. Wagyu producerer oksekød, der spænder fra det dyre til det ekstremt dyre (op til 500 USD pr. 150 g filet steak i detailhandelen i Japan). Dyreste Wagyu ko - solgt i Japan - indbragte sælgeren 1,2 mio kr. - men så havde kejseren også klappet den :-)


Wagyu kvægets genetiske opbygning giver oksekød, der indeholder en større procentdel af omega-3 og omega-6 fedtsyrer end andet oksekød. Den øgede marmorering forbedrer også forholdet mellem enkeltumættet og flerumættet fedt.  I det meste af verden sælges

Wagyu kød - ca. 80% som "Certificeret Wagyu"  d.v.s.  F1, F2 krydsning d.v.s.min  50/50 % med en anden kødkvægrace. Det vi kalder

krydsninger.




Se masser af film om Wagyu tilberedning på dette link.                  http://www.youtube.com/results?search_query=wagyu&aq=f